SHOAH

Dilluns, dia 16 d'abril, es va commemorar, amb un minut de silenci, a Israel, l'aniversari de la "shoah", homenatge a les víctimes directes o indirectes de l'holocaust nazi. 

Actualment, encara viuen 500.000 supervivents, la meitat dels quals a Israel, on també hi viuen 350 mil fills de supervivents de l'extermini, dels quals un 4% necessita tractament psicològic. Hi ha molts membres d'aquest col·lectiu que encara dormen amb les sabates al costat de la porta per si han de fugir corrents o es desperten de matinada i miren sota el llit si hi troben al pare. 

No fa massa anys, que tota aquesta gent encara buscava restes de menjar als contenidors i ho enterrava al pati, per si de cas. El primer ministre Ehud Olmert assegurava que el problema serà resolt en un mes: Uns 20 mil supervivents reben 436€ mensuals del govern alemany i la resta depèn dels ajuts de l'Exèrcit Israelià. Porten ja dues generacions per desfer-se dels traumes que els varen afectar, quantes més en faran falta?

.

18 d’abril

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.