ALMANSA

El 25 d'abril de 1707 una conjunció estratègica nefasta va fer que les tropes que protegien l'entrada a la corona catalano-aragonesa per Castella, perdessin una batalla determinant. 

Va ser a Almansa on l'exercit de Felip V, va derrotar les tropes de Carles d'Àustria. Xàtiva, Quart de Poblet i Vila-real van ser arrasades i socarrades. Com a conseqüència política,  Felip de Borbó va abolir uns furs que ni tan sols havia jurat. La guerra va continuar i va arribar al punt àlgid a les portes de Barcelona el 1714. A Mallorca, finalment, va acabar el que havia començat a València. Tres-cents anys no han estat res i avui els hereus d'aquelles bèsties que van entrar per ponent continuen defensant el mateix esclavisme mental. 

Ah! i no ho oblideu, el proper Borbó es dirà Felip VI  

25 d’abril

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: ALMANSA

  1. Hola,
    T’envio aquest http://www.mataroparticipa.blogspot.com per si vols participar al bloc que l’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa per recollir l’opinió i propostes de tothom respecte al seu Programa i Pressupost pel 2008. Ah, si vols, ens podem saludar el proper dimecres 17 a les 7 de la tarda a l’Audiència Pública al Centre Cívic de Pla d‘en Boet sobre això mateix, que és obert a tota la ciutadania.
    Gràcies,
    http://www.charlivistaalegre.blogspot.com

    Carlos

Els comentaris estan tancats.